Spaanse geruchtenmachine: Chelsea doet bod van 40 miljoen op Frenkie de Jong

Spaanse geruchtenmachine: Chelsea doet bod van 40 miljoen op Frenkie de Jong

15-01-2022 13:35
111

Chelsea heeft een bod uitgebracht van veertig miljoen euro op Frenkie de Jong, zo beweert het Catalaanse medium El Nacional. FC Barcelona zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 24-jarige middenvelder staan.

De vader van De Jong vertelde in december al dat 'de vijf Europese topclubs allemaal gebeld hebben'. Volgens El Nacional is Chelsea één van hen. The Blues hopen te profiteren van de financiële problemen in Camp Nou en zien in de oud-Ajacied een directe versterking voor het middenveld. Eigenaar Roman Abramovich zou hoogstpersoonlijk een bod van veertig miljoen euro hebben neergelegd.

Daarmee voldoet de Champions League-winnaar echter nog niet aan de vraagprijs van Barça, dat een bedrag van zestig miljoen in het hoofd heeft. Het medium denkt wel dat hier rek in zit: door de financiële problemen en de doorbraak van spelers als Pedri, Gavi en Nico González lijken de Catalanen ook genoegen te nemen met zo'n vijftig miljoen. En dat brengt een transfer van De Jong naar Stamford Bridge plots een stuk dichterbij, klinkt het.

Trainer Xavi wil de Oranje-international het liefst behouden, maar hij heeft begrip voor de financiële situatie. Barça kan een transfersom van De Jong aanwenden om zelf de markt op te gaan. Naast Chelsea zou ook Bayern München willen doorpakken als een transfer van De Jong bespreekbaar wordt.

De Jong zou bij Chelsea herenigd kunnen worden met Hakim Ziyech, met wie hij succesvol samenspeelde bij Ajax. De Britse boulevardmedia nemen het gerucht gretig over, maar de kwaliteitsmedia houden zich vooralsnog stil. Barcelona betaalde in 2019 liefst 86 miljoen euro aan Ajax, maar De Jong heeft de hooggespannen verwachtingen nog niet volledig kunnen inlossen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie