Kompany ziet Hoedt dankzij Ajax-huurling Magallán uitgroeien tot steunpilaar

Kompany ziet Hoedt dankzij Ajax-huurling Magallán uitgroeien tot steunpilaar

15-01-2022 13:58
38

Wesley Hoedt is dit seizoen een steunpilaar bij Anderlecht, waar hij sinds kort een duo vormt met de van Ajax gehuurde Lisandro Magallán. Trainer Vincent Kompany denkt dat de Nederlander beter tot zijn recht komt met de Argentijn aan zijn zijde.

"Hij is misschien niet de allerbeste aan de bal", zei Kompany onlangs over Magallán, die zich eind november in het elftal speelde en inmiddels niet meer weg is te denken uit de defensie van Anderlecht. "Want hij heeft een voorbeeldige mentaliteit en is sterk in de duels."

Met Magallán won Anderlecht vijf keer en speelde het twee keer gelijk. Volgens Kompany zijn ook de verbeterde prestaties van Hoedt mede te danken aan de Argentijnse stopper. "Ik las het ook, maar dat is te kort door de bocht", reageert de oud-speler van AZ, SS Lazio en Southampton zelf in Het Nieuwsblad. "In het begin van het seizoen liep het wat stroever, omdat ik last had van een lichte blessure. Nu voetbal ik vrijuit."

"Wat wel klopt is dat de communicatie in de defensie nu goed zit. De kracht van onze defensie is dat we allemaal Spaans spreken", vervolgt Hoedt. "Met Lior Refaelov en Magallan zit er ook meer ervaring in de ploeg. Dat brengt meer balans."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie