Doffe dreun in kelderkraker: Norwich wint wel, Newcastle blijft voorlaatste

15 januari om 17:53

Newcastle United leek een cruciale zege op concurrent Watford te boeken, maar is vlak voor tijd alsnog de morele verliezer van de degradatiekraker geworden. The Hornets sleepten een 1-1 gelijkspel uit het vuur en hielden The Magpies op afstand: hekkensluiter Norwich City wist Newcastle bovendien te passeren.

Newcastle United-Watford 1-1
Bij aanvang stond Newcastle United voorlaatste met elf punten en Watford zeventiende met dertien punten. Allan Saint-Maximin leek de held van de dag te worden voor The Magpies: de Fransman snoepte vlak na rust de bal van Jeremy Ngakia af, trok naar binnen en passeerde doelman Ben Foster in de korte hoek. De ploeg van Eddie Howe hield lange tijd stand, maar João Pedro bezorgde de thuisploeg alsnog een koude douche met een indrukwekkende kopbal. Het steenrijke Newcastle blijft hierdoor voorlaatste in de Premier League.

Norwich City-Everton 2-1
Norwich City begon de zaterdag als hekkensluiter, maar heeft stuivertje gewisseld met Burnley. Dankzij een eigen goal van Michael Keane en koel afronden van Adam Idah liepen The Canaries thuis tegen Everton al snel uit naar een 2-0 voorsprong. Richarlison passeerde Tim Krul na een uur spelen en maakte het weer spannend, maar verder kwamen de gasten niet. Norwich heeft de rode lantaarn nu overgedragen aan Burnley, dat nog wel de nodige inhaalwedstrijden voor de boeg heeft, om zijn achterstand weer goed te maken. De ploeg van Sean Dyche heeft na 22 speelrondes pas zeventien wedstrijden gespeeld.

Overige uitslagen
Wolverhampton Wanderers-Southampton 3-1