Schreuder, Dost, De Ligt en Simons beleven fijne zaterdag, Bizot baalt

15-01-2022 23:31
6

De meeste Nederlanders op de Europese velden beleefden een prima zaterdagavond. Bas Dost scoorde tijdens het Club Brugge-debuut van Alfred Schreuder, Matthijs de Ligt won met Juventus en Georginio Wijnaldum en Xavi Simons deden dat met Paris Saint-Germain, ten koste van landgenoot Marco Bizot.

Club Brugge - Sint-Truiden 2-0
Schreuder nam tijdens de winterstop het Brugse stokje over van Philippe Clement en begon met een wedstrijd tegen de nummer dertien van de competitie. De regerend landskampioen – zonder de geschorste Noa Lang, met Ruud Vormer en Dost negentig minuten binnen de lijnen – boekte uiteindelijk een regelmatige overwinning. Charles de Ketelaere zette Blauw-Zwart na een half uur op het goede spoor, Dost liet de wedstrijd in het slot vallen. Club Brugge staat nu vier punten van de verrassende koploper Union Saint-Gilloise, dat zijn wegens mist gestaakte wedstrijd tegen Seraing later inhaalt.

Juventus-Udinese 2-0
Juventus leed woensdagavond – zonder De Ligt – in de laatste minuut van de verlenging een zure Supercoppa-nederlaag tegen Internazionale, maar draait in de Serie A steeds beter. De laatste nederlaag tegen Atalanta Bergamo dateert van eind november en na de thuisnederlaag tegen Udinese is La Vecchia Signora acht competitieduels op rij ongeslagen. Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar konden niet voorkomen dat Paulo Dybala Juventus op voorsprong knalde, waarna Weston McKennie in de slotfase de beslissende 2-0 tegen de touwen kopte.

Paris Saint-Germain - Stade Brest 2-0
PSG moest het nog altijd stellen zonder Lionel Messi en Neymar, maar heeft – na remises tegen Lorient en Olympique Lyon – weer een competitiewedstrijd gewonnen. Bizot hield een half uur lang de nul tegen de soevereine Ligue 1-koploper, maar werd toen in de korte hoek verrast door Kylian Mbappé. Thilo Kehrer had tegen Lyon ook al gescoord en bleek ook tegen Bizot en de zijnen opvallend productief: 2-0, dankzij de rechtsback. Wijnaldum moest na rust de strijd staken wegens fysieke klachten, Simons viel tien minuten voor tijd in.