Slot: 'Het gaat nog niet zoals hij het wil en zoals ik het wil, dat is duidelijk'

16 januari om 07:12

Arne Slot zag dat Feyenoord zaterdag moeizaam tot kansen kwam tegen Vitesse. De trainer van de Rotterdammers verwacht meer van zijn aanvallers, en Alireza Jahanbakhsh in het bijzonder.

Feyenoord leek na de openingstreffer van Loïs Openda nog langszij te komen, maar het doelpunt van Guus Til telde niet, omdat Cyriel Dessers buitenspel stond. "Ik vroeg waarom de goal was afgekeurd en de VAR zei heel nadrukkelijk dat Cyriel de bal had aangeraakt", reageert Slot bij ESPN. "Misschien hebben zij net een andere camerapositie dan wij, maar als ik de beelden zie, heb ik niet de indruk dat hij hem heeft aangeraakt. Maar het heeft niet veel zin om hierop door te gaan."

Slot steekt de hand vooral in eigen boezem. "De voorste vier waren niet heel creatief", beaamt hij over zijn aanvallers. "Als een tegenstander zo massaal verdedigt hoop je dat de buitenspelers die wij hebben er één op één langs gaan, maar dat is heel weinig gelukt. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteit van de verdedigers die Vitesse heeft staan. Wij zijn niet de eerste ploeg dit het dit seizoen heel moeilijk heeft om tegen Vitesse tot kansen te komen."

Jahanbakhsh kon het verschil opnieuw niet maken. "Het gaat nog niet zoals hij het wil en zoals ik het wil, dat is overduidelijk", erkent Slot. "Hij mist met name rendement. Ik ken Ali van mijn AZ-periode als een speler die veel goals maakt en verantwoordelijk is voor veel assists, maar juist datgene laat hem nog weleens in de steek. Dat hij opportunistisch speelt en net wat meer de bal verliest dan een ander, dat calculeer je in bij hem. Maar over het algemeen is hij in staat om meer rendement uit zijn spel te halen. Dat lukt vooralsnog vrij moeizaam."