The Times: Eriksen hakt knoop door en keert terug in Premier League

16 januari om 08:50

Christian Eriksen staat voor een terugkeer naar de Premier League. De 29-jarige Deen heeft aanbiedingen van meerdere Engelse clubs op zak en hoopt een transfer spoedig af te ronden, zo meldt kwaliteitskrant The Times zondagochtend.

Eriksen werd zeven maanden geleden getroffen door een hartstilstand tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland. Bij de oud-Ajacied moest een defibrillator geplaatst worden, waardoor hij niet meer mag spelen in de Serie A en Internazionale geen andere mogelijkheid zag dan zijn contract te ontbinden.

De aanvallende middenvelder werkt momenteel in Zwitserland aan een comeback. "Mijn doel is om te spelen op het WK in Qatar", liet hij begin dit jaar weten in een interview met DR1. "Daar in actie komen is wat ik voor ogen heb, daar stel ik me op in. Ik weet zeker dat ik het nog kan, ik voel me niet anders. Fysiek voel ik me top."

The Times weet dat geld geen rol speelt voor Eriksen, waardoor hij plots voor veel Premier League-clubs betaalbaar is. Meerdere clubs in Europa toonden belangstelling, maar de spelmaker verkiest een terugkeer naar Engeland, waar hij eerder voor Tottenham Hotspur speelde. Welke club met hem aan de haal gaat, is nog niet duidelijk.

"Om weer in Engeland te spelen, zou zeker als thuiskomen voelen voor Chris en zijn familie", liet zaakwaarnemer Martin Schoots eerder weten aan de BBC. "Chris is altijd buitengewoon goed behandeld door de Britse fans. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten op het veld, maar ook vanwege zijn menselijke waarden."