Italiaanse media vol lof over prestatie De Ligt: 'Hij is de ziel van Juventus'

Italiaanse media vol lof over prestatie De Ligt: 'Hij is de ziel van Juventus'

16 januari - 09:35 Laatste update: 11:46
Serie A 37 Reacties

Matthijs de Ligt krijgt volop lof van de Italiaanse media na de 2-0 zege op Udinese. De verdediger liet zelf na afloop weten dat hij het niet helemaal eens is met trainer Massimiliano Allegri, die Juventus te jong en onervaren vindt om een wedstrijd negentig minuten lang te controleren.

"Ik hoorde de coach dat zeggen en ik begrijp wat hij bedoelt, omdat we veel jonge spelers hebben", reageert De Ligt bij Sky Sport. "Ik ben ook nog jong, als je naar mijn leeftijd kijkt tenminste. Maar ik heb al 250 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld, dus ik heb behoorlijk wat ervaring. Je wordt sneller volwassen als je veel wedstrijden speelt."

De 22-jarige Nederlander is blij met de overwinning op Udinese door doelpunten van Paulo Dybala en Weston McKennie. "Dit is een heel belangrijke zege voor ons. Natuurlijk kunnen er nog veel dingen beter, maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. We moeten ons blijven ontwikkelen. We wonnen zes van de laatste acht Serie A-duels, het gaat steeds beter."

De Ligt erkent wel dat Juventus moeizaam tot scoren komt en iemand als Cristiano Ronaldo mist. "Dat denk ik wel, ja. Cristiano is een type speler die altijd in de zestien opduikt en altijd scoort. Hij mist bijna nooit een kans. Momenteel hebben we geen afmaker die dertig doelpunten per seizoen maakt. De doelpunten moeten van iedereen komen, en dat begint te lopen."

Italiaanse media lovend
De oud-Ajacied krijgt in Italiaanse media complimenten voor zijn spel tegen Udinese. 'Als hij thuiskomt, vindt hij in zijn zak zijn portemonnee, autosleutels, mobiele telefoon én Beto. Een weelderige prestatie', stelt de Italiaanse tak van Eurosport, dat hem een 6,5 geeft. Daar is La Repubblica het mee eens. 'Beto is geen gemakkelijke klant, maar spelen tegen de Nederlander is ook geen grap. Hij had twee concrete ingrepen, zoals gebruikelijk.'

Calciomercato houdt het eveneens op een 6,5, maar prijst De Ligt wel. 'De ziel van Juve is ook hij, die zich over het hele veld laat gelden', luidt de beoordeling. Corriere della Sera vond de Oranje-international samen met Paulo Dybala de man van de wedstrijd en beloont hem met een 7. 'Hij schakelde Beto uit en had ook geen moeite met Gerard Deulofeu.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s