Real Betis-spelers uiten opmerkelijke beschuldigingen aan Sevilla-coach Lopetegui

16 januari om 10:13

Real Betis-spelers Victor Camarasa en Cristian Tello maken verwijten aan Sevilla-middenvelder Joan Jordán en trainer Julen Lopetegui, nadat de Copa del Rey-derby zaterdag gestaakt moest worden. Jordán werd geraakt door een voorwerp uit het publiek.

Het stond 1-1 toen de 27-jarige Spanjaard voor rust naar de grond ging. Arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea zag zich genoodzaakt om de stadsderby te staken. Camarasa, die wissel zat, hekelt de actie van de Betis-fan, maar haalt ook uit naar Lopetegui. 'Hopelijk gaat het goed met Jordán, al hoorden we allemaal (inclusief de vierde official) dat zijn trainer hem aanmoedigde om duizelig te worden en zichzelf tegen de grond te werken', schrijft hij op Twitter.

'Ik zeg hiermee niet dat hij simuleerde. Ik vertel slechts wat is gehoord op het veld', vervolgt Camarasa, die bijval krijgt van Tello. 'Allereerst wil ik elke daad van geweld afkeuren, het gedrag van dit individu vertegenwoordigt niet onze fans. Aan de andere kant zijn degene van ons die op het veld stonden getuige geweest van waar de rivaal naar op zoek was: niet spelen. De beelden spreken voor zich', stelt de oud-speler van FC Barcelona.

Ook Juan Miranda heeft twijfels over de intenties van Sevilla. 'Hopelijk is Jordán in orde. We hebben allemaal gehoord hoe je coach je aanmoedigde om duizelig te worden en naar de grond te gaan. Ze wisten wat ze deden.'