Fabrizio Romano: Napoli hoopt op huurdeal met Ajax, geen gesprekken met Chelsea

16 januari om 10:42

Napoli hoopt Nicolás Tagliafico over te nemen van Ajax, meldt nu ook Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferexpert zet de Serie A-topclub in eerste instantie echter wel in op een huurdeal, waarna hij in de zomer definitief kan worden ingelijfd.

Het verhaal van Tagliafico is bekend: de 29-jarige Argentijn was sinds zijn komst in januari 2018 altijd onomstreden bij Ajax, maar hij is dit seizoen reserve achter Daley Blind. Tagliafico staat open voor een nieuwe uitdaging, maar de Amsterdammers zien hem niet graag tussentijds vertrekken, liet trainer Erik ten Hag in december al weten. Napoli verwacht volgende week antwoord te krijgen uit de Johan Cruijff Arena, klinkt het.

Het is echter de vraag of Ajax de routinier op huurbasis wil laten vertrekken. De vleugelverdediger heeft nog een contract tot medio 2023 in Amsterdam. Volgens Romano werd Tagliafico in december ook overwogen door Chelsea, maar sindsdien bleef het stil in Londen. Franse media meldden eerder dat Olympique Marseille wel interesse heeft, maar die club kreeg een transferverbod van de FIFA.