'Ze weten wat ik kan, Dusan Tadic en ik hebben een hele goede connectie'

16 januari om 15:22
Laatste update: 16 januari om 15:56

De terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax had niet beter kunnen verlopen. De spits is er zelf ook blij mee dat hij belangrijk was bij het oprollen van FC Utrecht: 0-3.

Brobbey scoorde twee keer en is na afloop tevreden, maar ook nuchter. "Tja, iedereen wil bij zijn comeback een doelpunt maken en als je er ook nog twee maakt, is dat wel heerlijk", zegt Brobbey tegen de NOS.

Dusan Tadic en Brobbey kunnen het goed met elkaar vinden, zo werd duidelijk bij de 0-2 en 0-3. "Ze weten wat ik kan. Dusan en ik hebben een hele goede connectie. We weten van elkaar precies wat we gaan doen, hij vond me goed. Het is nog steeds hetzelfde systeem met dezelfde trainer, dus ik hoefde me weinig aan te passen. Het is vervelend als je niet speelt en steeds op de bank moet beginnen", doelt Brobbey op zijn periode bij RB Leipzig. "Dat was zeker niet leuk. Ik heb altijd mijn vertrouwen, daar heeft het niets mee gedaan."

Toch heeft Brobbey bij Leipzig veel geleerd, zegt hij tegen ESPN. "Ook buiten het voetbal. Ik heb veel van de ervaren jongens opgepakt. Je moet een man zijn omdat je in je eentje bent, zonder je vader en moeder. Of het zwaar was? Ja, zeker weten."