Perez en Vink wijzen Ajax-uitblinker aan: 'In alles wat hij doet is er rust'

16 januari om 20:31

Marciano Vink en Kenneth Perez hebben zondagavond de loftrompet gestoken over Jurriën Timber. De twee ESPN-analisten zagen de verdediger van Ajax aan het werk tegen FC Utrecht (0-3 zege voor de Amsterdammers en waren onder de indruk.

Perez geeft toe dat hij zich afvroeg of Timber niet te klein was. "In het begin had ik mijn twijfels of hij lang genoeg was om Europees als centrale verdediger te spelen", zegt hij tijdens Dit Was Het Weekend op ESPN. "Die twijfel is nu echt weg. Door zijn snelheid kan hij makkelijk één-op-één spelen. Wat een geweldige speler. In alles wat hij doet is er rust en hij raakt nooit in paniek."

Even later legt Vink uit waarom ook hij fan is van de Ajacied. "Hij is inderdaad snel, kan fantastisch voetballen en is sterk, maar buiten dat anticipeert hij als de beste. Hij ziet al waar het gevaar of de problemen kunnen ontstaan. Dan hoef je geen sliding of een domme tackle in te zetten. Alles ziet er koel uit en dat komt puur en alleen door het spel te lezen en in te zien wat er gaat gebeuren."