Dominant Real Madrid pakt in Saoedi-Arabië de eerste prijs van het seizoen

16-01-2022 21:26
41

Real Madrid heeft in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, de Spaanse Supercopa gewonnen. De Koninklijke rekende daar een aantal dagen geleden al met FC Barcelona af in de halve eindstrijd en klopte op zondagavond Athletic Club de Bilbao in de finale: 2-0.

Met Athletic Club ontmoette Real de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen en een taaie ploeg. Dat bewezen ze drie dagen geleden nog, toen Atlético Madrid in de halve finale werd verslagen. Toch was de finale een eenzijdige wedstrijd en dat kwam door het geweldige spel van het middenveld van De Koninklijke, waar twee spelers zoals vanouds de dienst uitmaakten.

Luka Modric en Toni Kroos domineerden en het was niet meer dan terecht dat de Kroaat ook nog op het scoreformulier kwam. Hij speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot raak, waardoor Madrid vlak voor rust aan de verdiende voorsprong kwam. Toen Karim Benzema in minuut 52 de marge vanaf de stip verdubbelde, leek het pleit beslecht.

Bilbao probeerde er nog wel een wedstrijd van te maken in de minuten die hen resteerden en diep in de slotfase leek dat te lukken. Drie minuten voor tijd kreeg Eder Militao rood en ging de bal op de stip, maar wist Thibaut Courtois zijn ploeg te redden door de penalty van Raúl Garcia met de voet te stoppen. Daardoor bleef Real overeind en mocht het na negentig minuten de eerste prijs van dit seizoen omhoog houden.