Sensatie op de Afrika Cup: uitschakeling dreigt voor regerend kampioen Algerije

16-01-2022 21:52
21

Algerije zit diep in de problemen op de Afrika Cup. De regerend en verdedigend kampioen verloor zondagavond met 1-0 van Equatoriaal-Guinea en dreigt de poulefase niet te overleven.

In de eerste wedstrijd werd er al teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld tegen Sierra Leone en dat betekende dat met Equatoriaal-Guinea de tweede voetbaldreumes uit de poule wel verslagen moest worden. Het tegenovergestelde gebeurde echter: via Esteban Obiang kwam de underdog in de zeventigste minuut op voorsprong en die marge werd vastgehouden.

Het zat Algerije, waar Riyad Mahrez in de basis stond en Ramiz Zerrouki door ziekte nog steeds niet van de partij was, ook niet mee. Ze waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en speelden de meeste kansen bij elkaar, maar stonden na negentig minuten toch met lege handen. Daardoor dreigt het toernooi als een nachtkaars uit te gaan voor de regerend kampioen.

Op dit moment staat Algerije namelijk laatste in de poule met één punt. Sierra Leone heeft er twee, Equatoriaal-Guinea nu drie en Ivoorkust leidt met vier punten. De Algerijnen spelen hun laatste wedstrijd tegen Ivoorkust en zullen die moeten winnen om nog door te kunnen gaan. Een gelijkspel is waarschijnlijk al niet genoeg.