De Roon, Koopmeiners, Dumfries en De Vrij delen de punten, hoofdrol voor Botman

De Roon, Koopmeiners, Dumfries en De Vrij delen de punten, hoofdrol voor Botman

Het Atalanta Bergamo van Marten de Roon, Teun Koopmeiners en de afwezige Hans Hateboer heeft doelpuntloos gelijkgespeeld tegen het Internazionale van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Sven Botman was bij Lille OSC trefzeker, maar dat was ook niet genoeg voor een overwinning.

Atalanta - Inter 0-0
Bij het treffen tussen de nummer vier en nummer één van de Serie A was er genoeg Nederlandse inbreng. De Roon en Koopmeiners stonden in de basis bij de thuisploeg, Hateboer was afwezig. Bij Inter zaten Dumfries en De Vrij samen op de bank, terwijl het Nederlandse duo de laatste weken steevast in de basis stond. Dumfries en De Vrij mochten wel nog invallen. Zowel Atalanta als Inter kreeg prima mogelijkheden om tot scoren te komen, maar beide ploegen verzuimden om de bal tegen de touwen te schieten. Dat kwam mede door twee goede ingrepen van Dumfries. Inter en Atalanta blijven op dezelfde plekken staan op de ranglijst.

Olympique Marseille - Lille OSC 1-1
Ook het duel aan de Franse kust was Nederlands getint. Botman was de enige Nederlander die op het veld stond, maar de stopper was ook verantwoordelijk voor de openingstreffer met een fraaie kopbal. Niet veel later kreeg Lille echter een tik te verwerken: middenvelder Benjamin André kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Les Dogues een klein uur met tien man moesten spelen.

Lille besloot de boel achterin dicht te gooien, maar dat bleek niet genoeg voor de drie punten. Een kwartier voor tijd vond Cengiz Ünder met een uithaal de verre hoek namens Marseille: 1-1. Dat was ook de einduitslag. Daardoor staat Marseille nu derde, met een kleine achterstand op nummer twee OGC Nice. Lille staat op een teleurstellende tiende plek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s