'Martínez kan terugkeren op oude nest: Belgische bond denkt aan WK-operatie'

'Martínez kan terugkeren op oude nest: Belgische bond denkt aan WK-operatie'

Roberto Martínez staat nadrukkelijk in de belangstelling van Everton. The Toffees ontsloegen Rafael Benítez na een 2-1 nederlaag op bezoek bij hekkensluiter Norwich City. De bondscoach van België moet zijn opvolger worden in Liverpool.

De directie van Everton heeft zich al gemeld in België, waar het wachten is op een bericht van de Belgische voetbalbond. De Royal Belgian FA weigert naar verluidt mee te werken aan een overgang van Martínez, meldt Het Laatste Nieuws. Met het oog op het WK in Qatar over tien maanden willen De Rode Duivels de Spaanse bondscoach behouden.

Tot dusver legde Martínez interesse van onder meer FC Barcelona naast zich neer en bleef hij België trouw, al ligt de belangstelling van Everton gevoeliger. Tussen 2013 en 2016 was de 48-jarige oefenmeester al manager op Goodison Park, waar hij nog altijd populair onder de supporters is. Daarnaast zit Everton in de financiële positie om het contract van Martínez af te kopen. De Belgische voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de interesse. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s