'Als Koeman had gevraagd mee te gaan naar een grote club, had ik dat weer gedaan'

17 januari om 08:36
Laatste update: 17 januari om 08:38

Alfred Schreuder voelt zich thuis bij Club Brugge. De Belgische kampioen overtuigde de trainer, die zaterdag begon met een 2-0 zege op STVV, om af te zien van een rustperiode na zijn gedwongen vertrek bij FC Barcelona.

"Eigenlijk wilde ik wachten tot het einde van het seizoen, maar er kwamen meteen weer clubs", vertelt Schreuder aan De Telegraaf over zijn tussentijdse 'transfer' naar Club Brugge. Eerder zegde hij FC Basel nog af. "De gesprekken met Basel waren op zich oké, maar uiteindelijk had ik daar toch niet het juiste gevoel bij en dat had ik wel bij Brugge."

Dat Schreuder pas voor de derde keer op eigen benen staat, zorgde voor vraagtekens in België. Hij ligt er niet wakker van. "Ik kijk niet zo naar hoofdtrainer of assistent-trainer zijn. Als Ronald Koeman me had gevraagd om als assistent mee te gaan naar een grote club had ik dat zo weer gedaan. Maar dit is wel een fantastische kans natuurlijk."

Schreuder noemt Club Brugge 'een heel grote club'. "Dat zie je aan alles als je hier binnenstapt. De trainingsfaciliteiten zijn waanzinnig. Mooier dan waar ik eerder ook heb gewerkt. Het is nooit gemakkelijk om halverwege het seizoen in te stappen, maar het is een geweldige uitdaging."