Vraagtekens bij beslissing Pröpper: 'Wat er nu gaat komen, dát is pas lastig'

17 januari om 09:45

Kenneth Perez zet vraagtekens bij de keuze van Davy Pröpper om per direct te stoppen met voetballen. De negentienvoudig Oranje-international gaat een pittige tijd tegemoet, verwacht de ESPN-analist.

Pröpper maakte onlangs bekend te stoppen, omdat hij het plezier in het voetbal had verloren. Perez noemt het een 'moedig besluit', maar plaatst een kanttekening. "Ik weet niet of het een goede beslissing is. Hij is pas dertig jaar en hij weet niet wat er nu gaat komen. Leegte, ik heb het zelf meegemaakt", zegt de Deen bij Dit Was Het Weekend.

"Het leven als voetballer is heel gestructureerd, maar nu krijgt hij heel veel tijd om erover na te denken. En hoe snel vind je je tweede passie?", vraagt Perez zich af. Pröpper was ongelukkig bij Brighton & Hove Albion en een terugkeer naar PSV bracht geen uitkomst. "Het zal misschien ook te maken hebben met het feit dat hij geen basisplaats had. Het is altijd lolliger als je elke wedstrijd speelt en belangrijk bent voor het team."

"Of het zit zo diep", vervolgt Perez, "dat hij er helemaal klaar mee is. Maar ik wens hem heel veel sterkte toe, want wat er nu gaat komen, dát is pas lastig. Ik hoop dat hij heel snel iets vindt wat hem blij maakt."