Broers Van de Kerkhof: 'PSV'ers vast niet moe, al 12.00 uur geweest in Tilburg'

Broers Van de Kerkhof: 'PSV'ers vast niet moe, al 12.00 uur geweest in Tilburg'

17 januari - 10:40 Laatste update: 13:43
Eredivisie 29 Reacties

PSV-icoon René van de Kerkhof heeft dubbele gevoelens overgehouden aan de Eredivisie-hervatting van de Eindhovenaren. De ploeg van Roger Schmidt bleef dankzij een krappe 0-1 zege op FC Groningen aan kop van de Eredivisie, met de kraker tegen Ajax op komst.

Een vroege treffer van Mario Götze bleek te volstaan om met drie punten terug te keren uit Groningen. “Het was een heel zuinige zege, heel matig", aldus René van de Kerkhof in zijn wekelijkse Omroep Brabant-item met broer Willy. "De PSV'ers zullen niet moe zijn geworden. PSV had meer moeten laten zien, vooral in balbezit. Maar goed, drie punten en nu op naar de topper van zondag tegen Ajax!", blikt hij alvast vooruit op de kraker, die zondag om 14.30 uur van start gaat.

Over provinciegenoot Willem II maken de broers zich meer zorgen. De Tilburgers sloten de eerste seizoenshelft af met een serie van acht nederlagen en verloren vrijdag ook bij hekkensluiter PEC Zwolle, dat vanwege een corona-uitbraak eigenlijk niet eens wilde spelen. "Ik denk dat het inmiddels twaalf uur is geweest, daar in Tilburg. Het was dramatisch hoe Willem II tegen PEC Zwolle voetbalde", constateert Willy van de Kerkhof. De Tricolores moeten nu tegen FC Twente proberen om een einde aan hun vrije val te maken. "Het zal kantje boord worden voor Willem II. De spelers zullen uit een ander vaatje moeten tappen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s