Sampdoria weer in het nieuws na Ihattaren-rel: trainer per direct ontslagen

17 januari om 11:24
Laatste update: 17 januari om 11:26

Sampdoria en trainer Roberto D'Aversa gaan niet met elkaar verder. De nummer vijftien van de Italiaanse Serie A heeft het nieuws maandagochtend bevestigd via de officiële kanalen.

Samp is het voetbaljaar 2022 begonnen met drie competitienederlagen op rij, tegen Cagliari, Napoli en Torino. Die laatste nederlaag is D'Aversa – sinds het begin van het seizoen in functie, vorig jaar werkzaam bij Parma – fataal geworden. 'De club zou hem en zijn assistenten bij dezen willen bedanken voor professionaliteit', laat Sampdoria weten in een bondig statement. Wie woensdag de leiding heeft tijdens het bekerduel met Juventus, laat de club in het midden.

Die Coppa Italia-clash is er een tussen de eigenlijke werkgever van Mohamed Ihattaren en de club die hij formeel nog als huurspeler dient. De linkspoot ging vorige week tijdens zijn geruchtmakende interview met De Telegraaf kort in op D'Aversa, onder wie hij één keer op de bank zat bij Sampdoria. "Ik had geen idee en zij hadden voor mijn gevoel geen idee wie ik zou zijn. De trainer wist niet eens dat ik linksbenig ben."

D'Aversa zelf reageerde ook op de uitlatingen van Ihattaren. "Ik kan zeggen dat het onzin is wat Ihattaren zegt. Het waren onjuistheden. Wat mij betreft gaan we geen enkele krantenpagina meer verspillen aan een speler die hier nog nooit is geweest."