De Mos geeft Schmidt 'hartstikke noodzakelijk' advies voor topper PSV-Ajax

De Mos geeft Schmidt 'hartstikke noodzakelijk' advies voor topper PSV-Ajax

Aad de Mos voorziet Roger Schmidt van gratis advies: PSV moet met een ander systeem beginnen aan de topper tegen Ajax. Door de omschakeling van 4-3-3 naar 4-4-2 komt er een plek vrij voor Joey Veerman.

"Het middenveld is zonder Sangaré (Afrika Cup, red.) kwetsbaar", zegt De Mos, die een 2-2 gelijkspel voorspelt, in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Die kwetsbaarheid zou aanstaande zondag duidelijk kunnen worden, met Gutiérrez, Van Ginkel en Götze."

De Mos tipt daarom een basisplaats voor Veerman. "Ajax heeft natuurlijk twee aanvallende middenvelders, Berghuis en Gravenberch, waar PSV rekening mee moet houden. Ik denk dat een versterkt middenveld hartstikke noodzakelijk is om tegen Ajax een resultaat te halen."

Schmidt moet dan ook kiezen voor een 4-4-2-systeem, stelt de oud-trainer van onder meer PSV en Ajax. "Met Romero en Vinícius in de aanval. Speel de lange bal in de hoeken, daar hebben Blind en Mazraoui een hekel aan. PSV moet iets verzinnen en met een diamant op het middenveld gaan spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s