'Alt Gr + w': Feyenoord rondt miljoenentransfer af, Walemark tekent in De Kuip

'Alt Gr + w': Feyenoord rondt miljoenentransfer af, Walemark tekent in De Kuip

17-01-2022 15:28 Laatste update: 15:41
101

Het is officieel: Feyenoord neemt Patrik Walemark over van BK Häcken. De Zweedse vleugelaanvaller (20) signeert een contract tot de zomer van 2026 in De Kuip.

Feyenoord doet geen mededelingen over de transfersom, maar betaalt naar verluidt een basisbedrag 3,25 miljoen euro voor Walemark. De linkspoot speelde tot zijn achttiende voor het kleine Qviding, werd opgepikt door Häcken en groeide uit tot een sensatie in de Allsvenskan.

Häcken heeft Walemark inmiddels ook uitgeleide gedaan, na de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis. "We hebben een deal met Feyenoord gesloten waar alleen maar winnaars uit zijn gekomen", stelt sportief directeur Martin Ericsson. "Het voelt goed dat we deze belangrijke deal voor onze club af hebben kunnen sluiten, tegelijkertijd is dit de juiste stap voor Patrik. We hopen en vertrouwen erop dat hij een mooie toekomst voor zich heeft."

Walemark is de eerste winteraanwinst voor Feyenoord, dat eerder deze maand nog een grote schoonmaak hield. Franco Antonucci (FC Volendam), Aliou Baldé (Waasland-Beveren), Naoufal Bannis (NAC Breda), Christian Conteh (FC Dordrecht) en Mark Diemers (Hannover 96) zijn allen op huurbasis vertrokken. De Zweedse nieuwkomer zal spoedig gezelschap krijgen van de Amerikaan Cole Bassett, die voor anderhalf jaar gehuurd wordt van Colorado Rapids en woensdag in Rotterdam wordt verwacht.