Heerenveen blijft bezig met nieuwe spits, 'drietal mag weg, nog geen interesse'

17 januari 2022 om 16:17

Voor sc Heerenveen begint de tijd langzaam maar zeker te dringen. De Friezen hebben het vertrek van Joey Veerman al opgevangen met de komst van Anas Tahiri, maar willen ook nog NAC Breda-uitblinker Thom Haye én een extra spits naar het Abe Lenstra Stadion halen.

NAC wil vooralsnog niet meewerken aan een transfer van Haye en ook de zoektocht naar een spits verloopt minder voorspoedig dan verwacht. Volgens technisch directeur Ferry de Haan heeft Heerenveen 'niet alles in eigen hand'. "Ik wil geen huilverhaal ophangen, maar soms vinden er bijvoorbeeld veranderingen plaats bij clubs waardoor de zaak er opeens heel anders uitziet", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "We hebben de voorbije weken weleens gedacht: nu zijn we écht dichtbij, we gaan deze transfer straks sluiten. Vervolgens kwamen we alsnog van een koude kermis thuis."

Heerenveen kijkt volgens het plaatselijke medium ook naar mogelijkheden om spelers kwijt te raken. De van KRC Genk gehuurde Benjamin Nygren mag weg, terwijl Heerenveen ook openstaat voor een tussentijds vertrek van Lucas Woudenberg en Rodney Kongolo, die na dit seizoen uit hun contract lopen. Van concrete interesse in het drietal is echter nog geen sprake.