Janmaat overwoog te stoppen: 'Vroeg me af of het nog wel zin had'

Janmaat overwoog te stoppen: 'Vroeg me af of het nog wel zin had'

Daryl Janmaat heeft meerdere keren hard moeten knokken om terug te komen, maar voelt zich inmiddels weer voetballer. De verdediger van ADO Den Haag overwoog zelfs om te stoppen.

Door een bacterie in zijn knie lag Janmaat er tot twee keer toe lang uit, maar nu is hij terug. "Ik begin weer het gevoel te krijgen dat ik voetballer ben, dat is uiteindelijk waar je het voor doet", zegt Janmaat tegen ESPN.

"We gaan ver terug en is er veel gebeurd, veel nare dingen meegemaakt. Toen er weer een bacterie in mijn knie werd ontdekt, vroeg ik me af of het nog wel zin had. Daar heb ik wel aan gedacht, ja. In Engeland had ik ook al een zware blessure. Als het dan opnieuw gebeurt.. Het zijn hele zware blessures, ze hebben veel met de knie gedaan", zegt Janmaat.

Maar Janmaat gaf niet op en besloot door te gaan. "Ik heb toch de knop omgezet omdat ik het op een goede manier af wilde sluiten. Daarom ben ik blij dat ik nu toch weer op het veld sta. Ik geniet weer van het voetbal. Het niveau is anders dan ik gewend was en de beleving is anders omdat er geen publiek is. Als je van ver komt, waardeer je het spelletje."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s