Supportersvereniging PSV steunt actie niet: 'Regels aan de laars lappen past niet'

18 januari om 14:49

De supportersvereniging van PSV is geen voorstander van het plan van betaald voetbalclubs om de stadions zonder toestemming open te gooien voor fans. Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, wil juist perspectief.

Clubs dreigen met het open gooien van de stadions als er geen situatieverbetering aan zit te komen, maar daar staat de Supportersvereniging PSV niet achter. "Wij geloven niet in een heilzame werking van burgerlijke ongehoorzaamheid", zegt Timmermans tegen het Eindhovens Dagblad. "Ludieke acties vinden we prima, maar ongehoorzaamheid kan zich tegen onze branche keren."

De PSV-fans vragen juist om het uitstralen van betrouwbaarheid, zodat het kabinet op die manier kan worden overtuigd. "We willen namelijk uitstralen dat de stadions op een verantwoorde manier open kunnen. Dan past het niet om bestaande regels aan de laars te lappen."

Timmermans baalt ervan dat PSV zondag in een leeg stadion tegen Ajax moet spelen, terwijl de heenwedstrijd in de Arena wel voor volle tribunes gespeeld mocht worden. Hij begrijpt wel dat het overmacht is. "We zijn geen virologen en snappen dat de beste stuurlui aan wal staan. Maar vanaf de kade vragen we het kabinet wel om perspectief."