Heerenveen informeerde bij Ajax: 'We hoorden toen dat het een lastig verhaal werd'

Heerenveen informeerde bij Ajax: 'We hoorden toen dat het een lastig verhaal werd'

Er is nog altijd geen nieuwe spits gepresenteerd bij sc Heerenveen, maar volgens technisch directeur Ferry de Haan waren de Friezen wel een aantal keer dicht bij een deal. Ook informeerde De Haan bij Ajax naar Danilo Pereira.

Het is geen geheim dat Heerenveen graag een extra spits wil toevoegen aan de selectie. Henk Veerman is momenteel namelijk de enige echte aanvalsleider die de club heeft. "Wij hadden twee spitsen bijna binnen, ik kan geen namen noemen, maar door dingen die wij niet in de hand hebben zijn de transfers afgeketst", vertelt De Haan voor de camera van ESPN.

"Dat het op het laatste moment niet doorging, ligt dus aan de clubs waar ze onder contract staan", gaat de directeur verder. "Dan moet je wel schakelen. We zijn er dag en nacht mee bezig om het toch voor elkaar te krijgen."

Vervolgens krijgt De Haan de vraag of hij Danilo van Ajax wilde overnemen. "Nee, we hebben wel geïnformeerd naar Danilo", is hij eerlijk. "Maar toen kregen wij te horen dat het een erg lastig verhaal zou worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s