Haye-transfer ver weg: 'Wordt een lastig verhaal, het gat is te groot'

18 januari om 20:52
Laatste update: 18 januari om 21:02

SC Heerenveen-directeur Ferry de Haan stelt dat de komst van Thom Haye 'een lastig verhaal' wordt. De vraagprijs van NAC Breda is te hoog voor de Friezen, waardoor de kans op een transfer momenteel klein is.

Eerder op dinsdag kwam naar buiten dat NAC beduidend meer geld voor Haye wil ontvangen dan Heerenveen heeft geboden. Bij ESPN krijgt technisch directeur De Haan vragen over de situatie. "Het gaat niet vanzelf, helaas. We zitten nu in een fase dat het heel lastig gaat worden, als ik heel eerlijk ben."

"Met wat wij kunnen zijn we nu redelijk tot het uiterste gegaan", vervolgt De Haan. "We vinden Thom meer dan interessant en ook een goede speler, maar alles heeft een prijs. NAC heeft daar een andere gedachte over en dat mag uiteraard."

Is een transfer van Haye naar Heerenveen helemaal van de baan? "Op dit moment is het gat te groot", stelt De Haan. "Met hoe het er nu voor staat, denk ik dat het een lastig verhaal wordt. Wij willen hem alleen nog steeds graag hebben, dat ga ik niet ontkennen."

NAC heeft een ander voorstel om toch nog tot een akkoord te komen. Volgens de Leeuwarder Courant willen de Bredanaars Heerenveen-middenvelder Rodney Kongolo in de deal betrekken.