BN DeStem onthult NAC-vraagprijs voor Haye, ook hoogte Heerenveen-boden bekend

BN DeStem onthult NAC-vraagprijs voor Haye, ook hoogte Heerenveen-boden bekend

Thom Haye lijkt NAC Breda op korte termijn nog niet in te ruilen voor sc Heerenveen. Volgens BN DeStem is er een groot gat tussen de vraagprijs van NAC en het aanbod van Heerenveen: de eerstgenoemde club wil 750.000 euro ontvangen, terwijl laatstgenoemde een bod van boven de 400.000 euro deed.

Dat de onderhandelingen tussen NAC en Heerenveen moeizaam lopen, is geen geheim meer. Haye wil de stap naar Friesland graag maken, maar stoort zich aan de manier van onderhandelen van NAC. In gesprek met VoetbalPrimeur liet algemeen directeur Mattijs Manders daarentegen weten dat NAC 'echt geen absurd bedrag' vraagt. Manders wilde geen specifieke aantallen noemen, maar BN DeStem doet dat nu wel: volgens 'goed ingevoerde bronnen' wil de club uit Breda 750.000 euro zien.

Heerenveen heeft al meerdere aanbiedingen neergelegd bij NAC, maar die rijmen niet met de vraagprijs: het eerste Friese voorstel bedroeg een bod van rond de 350.000 euro. Daarna is dat verhoogd tot 'ver boven' de 400.000 euro. Daar is NAC niet mee akkoord gegaan.

Haye stond maandag dan ook gewoon op het trainingscomplex van NAC in Zundert. Het lijk er eveneens op dat de middenvelder nog in actie gaat komen in het KNVB Beker-duel met PEC Zwolle. Haye dacht eigenlijk dat het duel met FC Volendam van afgelopen weekend zijn laatste kunstje in dienst van NAC zou zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s