Chelsea dreigt verder achterop te raken: goal Ziyech niet genoeg tegen Brighton

Chelsea dreigt verder achterop te raken: goal Ziyech niet genoeg tegen Brighton

18 januari - 22:58 Laatste update: 23:13
Premier League 17 Reacties

Chelsea heeft zich niet weten te revancheren voor de verloren topper tegen Manchester City in de Premier League. Hakim Ziyech zette The Blues nog wel op voorsprong, maar Brighton & Hove Albion pakte een punt: 1-1.

Ziyech mocht net als tegen Manchester City in de basis beginnen. Hij vormde een voorhoede met Romelu Lukaku en Mason Mount. Een opleving van Ziyech bezorgde Chelsea na een klein halfuur de voorsprong. De oud-Ajacied verraste Brighton-keeper Robert Sánchez met een schot in de korte hoek. Dat leek een flinke opsteker voor de ploeg van manager Thomas Tuchel, die ondanks een derde plaats al vrijwel lijkt afgehaakt in de titelstrijd. 

Chelsea had in het vervolg echter moeite om kansen af te dwingen tegen Brighton, waar Joël Veltman als één van de drie centrale verdedigers speelde. In de zestigste minuut kwam Brighton zelfs langszij. Adam Webster kopte hard raak uit een hoekschop. 

Chelsea zette nog wel aan, maar het slotoffensief leverde geen doelpunten meer op. Manchester City dreigt daardoor verder uit zicht te geraken. De koploper heeft al twaalf punten meer dan Chelsea en speelde bovendien één duel minder. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s