Lijnders vergaapt zich bij Liverpool: 'Niet kloppen, dwars door de deur heen'

Lijnders vergaapt zich bij Liverpool: 'Niet kloppen, dwars door de deur heen'

Liverpool-talent Harvey Elliott liep in september een vervelende blessure op, maar komt er weer aan. Assistent-manager Pepijn Lijnders is daar dolblij en verwacht het nodige van de achttienjarige Engelsman.

Eliott liep aan het begin van dit seizoen tegen een zware enkelblessure aan, na een harde tackle van Leeds United-tegenstander Pascal Struijk, die na afloop spijt betuigde. De jongste Premier League-speler aller tijden – Elliott was net zestien toen hij debuteerde namens Fulham – heeft woensdag weer zijn eerste stapjes op het trainingsveld gezet. "Laat ik het zo zeggen: hij is zijn voetbalintelligentie niet kwijtgeraakt", deelt de razend enthousiaste Lijnders zijn eerste bevindingen via de Liverpool-kanalen.

De Limburger benadrukt dat Elliott rustig gebracht moet worden, maar kan niet wachten tot de nummer 67 van The Reds weer wedstrijden kan spelen. "Er zijn spelers die niet op de deur kloppen, maar er dwars doorheen lopen: hij is er zo eentje", aldus Lijnders. "Het is pas zijn eerste groepstraining geweest en we gaan stap voor stap te werk, maar als hij zo blijft trainen, zou het gewoon crimineel zijn om hem geen wedstrijden te laten spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s