FC Twente weer in beroep, 'schorsing Sadílek mogelijk omzeild door slimmigheidje'

19 januari om 12:56

FC Twente begon mede door de schorsing van Michal Sadílek met een gehavend middenveld aan de Eredivisie-hervatting. De Tukkers hebben alsnog beroep aangetekend, zodat de Tsjech mogelijk alsnog kan spelen in het bekerduel met AZ van woensdagavond.

Sadílek kreeg vlak voor de winterstop rood tegen FC Utrecht en werd voor twee wedstrijden geschorst, ondanks het beroep dat FC Twente in eerste instantie aantekende. De PSV-huurling was daardoor niet van de partij tegen Heerenveen en zou na de wedstrijd tegen AZ weer aan mogen sluiten. FC Twente heeft echter een tweede beroepszaak aangespannen, heeft het via de officiële kanalen laten weten: niet de tuchtcommissie van de KNVB, maar de beroepscommissie moet zich nu over de zaak buigen.

Volgens TC/Tubantia heeft de opzet van FC Twente kans van slagen, aangezien het nog maar de kans is of de beroepscommissie voor woensdag bijeen kan komen: als dat inderdaad het geval is, kan Sadílek alsnog opgesteld worden tegen AZ. De beroepscommissie kan naderhand echter wel besluiten om alsnog een zwaardere straf uit te delen.

FC Twente moet het voorlopig ook stellen zonder de geblesseerde Wout Brama en Ramiz Zerrouki, die met Algerije meedoet aan de Afrika Cup. Trainer Ron Jans moest zaterdag noodgedwongen een beroep doen op Jesse Bosch en Casper Staring, die Michel Vlap vergezelden op het middenveld.