CSKA Moskou verwijdert aankondigingsvideo nieuwe speler na storm van kritiek

19 januari 2022 om 17:05

CSKA Moskou heeft Yusuf Yazici overgenomen van OSC Lille, maar de aankondigingsvideo werd noodgedwongen verwijderd. Na stevige kritiek op social media komt de club nu met een verklaring.

Dat clubs hun spelers op ludieke wijze aankondigen is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. De media-afdeling van CSKA Moskou sloeg de plank volgens velen mis. In de video, die inmiddels verwijderd is, is te zien hoe Yazici door CSKA Moskou aangemoedigd wordt om in Rusland te tekenen, nadat de club op Instagram een foto likete waarop Yazici met ontbloot bovenlichaam in bed ligt.

CSKA Moskou stuurt berichten naar Yazici, maar die blijven onbeantwoord. Totdat de club schrijft dat er in Rusland 'veel Natasha's' zijn. 'Natasha' is in Rusland een prostituee. Dat kwam CSKA Moskou op veel kritiek te staan en de video is inmiddels verwijderd.

De club komt met excuses. 'Aanvankelijk hadden we een ander script in gedachten, maar omdat de speler ontbrak konden we niet de beelden maken die we graag wilden hebben. Vanwege het gebrek aan tijd, kwam ik met een ander idee dat ongelukkig en ongepast was. En voor velen aanstootgevend. Hierbij bied ik mijn excuses aan aan de supporters, aan Yusuf en voornamelijk aan de dames', laat een medewerker weten.