'Kongolo staat voor terugkeer: interesse uit (sub)top voor ex-Feyenoorder'

'Kongolo staat voor terugkeer: interesse uit (sub)top voor ex-Feyenoorder'

Terence Kongolo keert hoogstwaarschijnlijk terug op de Nederlandse velden. De voormalig verdediger van Feyenoord mag vertrekken van Fulham en clubs uit de (sub)top van de Eredivisie hebben belangstelling, meldt het Algemeen Dagblad.

Kongolo is op het tweede plan geraakt bij de Londense club, die uitkomt in het Championship. De nog altijd pas 27-jarige mandekker speelde nog geen minuut in het eerste elftal dit seizoen. Meerdere Nederlandse clubs onderzoeken daarom de mogelijkheid om hem te huren, weet het AD. De krant rept van clubs uit de '(sub)top' van de Eredivisie.

Kongolo debuteerde tien jaar geleden voor Feyenoord en groeide tijdens zijn periode in De Kuip uit tot international. Zo nam hij met het Nederlands elftal deel aan het WK 2014 in Brazilië. Uiteindelijk stokte de teller op vier interlands. De linkspoot raakte uit beeld bij Oranje na zijn transfer in 2017 naar AS Monaco, dat vijftien miljoen euro voor hem over had. Een jaar later betaalde Huddersfield Town zelfs twintig miljoen, maar een basisplaats veroverde hij niet.

Kongolo beproefde zijn geluk de afgelopen jaren bij Fulham, maar mede door blessures kwam hij slechts mondjesmaat in actie. De Londenaren zijn daarom bereid om mee te werken aan een verhuurperiode. Hij heeft nog een contract tot medio 2024.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s