Gerbrands duidelijk bij PSV: "We doen het niet als er een negatief advies komt"

19 januari om 21:16

Als PSV geen toestemming krijgt, dan lijkt het er niet op dat de Eindhovenaren hun stadion alsnog demonstratief opengooien. Dat vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands in gesprek met Voetbal International.

Recent brachten de betaald voetbalclubs een statement naar buiten, waarin werd aangekondigd dat clubs de stadions demonstratief willen openen. Doet PSV dat ook als het geen toestemming krijgt van de lokale instanties? "Dat zie ik bij PSV niet gebeuren", is Gerbrands tegenover VI helder. "Ik snap het signaal. De stadions moeten open. Maar wij gaan het stadion niet zomaar even openen. Los van wat we willen, zitten hier zoveel kanten aan, dat is echt complex."

"Wat kunnen de gevolgen zijn? Hoe handhaaf je?", vraagt de PSV-directeur hardop af. "Ik ben wel zo realistisch om te kunnen zien dat je het stadion niet even kunt opengooien. Niet bij PSV in elk geval. Wij volgen de uitkomst van het overleg met de driehoek, burgemeester, officier van justitie en korpschef. Daar zit ik zelf ook altijd bij, en dan trek je samen op. Je kunt niet als club een wedstrijd met publiek spelen als dat invloed heeft op je hele stad. (...) Wij doen het niet als er een negatief advies komt. Daarvoor zijn onze relaties hier veel te goed. Dat willen we zo houden."

"Als wij kampoensfeesten hebben, kunnen we die hier in Brabant ook regelen samen met de lokale driehoek, dus ook nu trekken we samen op", gaat Gerbrands verder. Hij maant vervolgens tot kalmte. "Maar laten we rustig afwachten wat de persconferentie van volgende week dinsdag brengt. Wie weet ziet de wereld er dan weer heel anders uit. Het signaal is in ieder geval duidelijk. Ook wij willen weer zo snel mogelijk open, maar wel op een verantwoorde manier."