Meijer: 'Tijdens de loting lig ik allang te slapen, ik hoor het zondagochtend wel'

20 januari om 12:16

NEC-trainer Rogier Meijer heeft met zijn ploeg de kwartfinale van de KNVB Beker gehaald, maar wordt nog niet bevangen door bekerkoorts. De veertigjarige Doetinchemmer gaat de loting van zaterdagavond ook niet volgen.

NEC ontvangt Feyenoord op de vroege zondagmiddag en Meijer heeft zijn slaap hard nodig, verklaarde hij na de 1-2 zege op FC Groningen tegenover de Gelderlander. "Ik hoor zondagochtend wel wie de tegenstander is. De loting is zaterdag pas laat en dan lig ik allang te slapen. Ik moet het team goed voorbereiden op Feyenoord en heb voldoende rust nodig. Het maakt me niet zoveel uit wie we treffen."

De kwartfinales staan gepland voor de tweede midweek van februari en NEC weet alvast dat het dan thuis speelt. Daar kijkt Meijer wél alvast naar uit. "Ik ben blij dat we thuis spelen. Zeker als er publiek welkom is, is dat een voordeel."

Na de eerste twee bekeravonden zijn zes van de acht kwartfinalisten bekend: naast NEC zijn dat RKC Waalwijk, Vitesse, Go Ahead Eagles, NAC Breda en AZ. Donderdagavond staan PSV-Telstar en Ajax-Excelsior Maassluis op het programma en zaterdagavond laat is de loting.