SV PSV: 'Daaronder verstonden we niet spelen bij onze concurrent uit Amsterdam'

20 januari om 14:00
Laatste update: 20 januari om 14:18

De supportersvereniging van PSV kijkt niet op van de verhalen rond Mohamed Ihattaren en Ajax. Momenteel wijst alles erop dat Ajax er met de oud-PSV'er vandoor gaat. Dat doet pijn in Eindhoven, maar Harrie Timmermans, voorzitter van Supportersvereniging PSV, blijft er nuchter onder.

Het nieuws dat Ihattaren in gesprek is met Ajax is ingeslagen als een bom, ook in Eindhoven. PSV wilde niets liever dan dat Ihattaren in Eindhoven zou slagen en voor een miljoenenbedrag naar het buitenland zou vertrekken, maar na meerdere conflicten vertrok hij door de achterdeur naar Juventus. Voor Sampdoria speelde Ihattaren geen minuut en nu is hij hard op weg naar Ajax.

"Ik lees de geruchten ook, het zou ook zomaar waar kunnen zijn. En het is ook niet raar dat dit soort verhalen naar buiten komen in de aanloop naar zondag", doelt Timmermans tegenover VoetbalPrimeur op de topper tussen PSV en Ajax van aankomend weekend. "Het hoort bij het spel van psychologische oorlogsvoering."

Ihattaren naar Ajax: Timmermans moet het allemaal nog maar zien. "Wij hadden heel graag gezien dat Mohamed bij PSV zou zijn geslaagd. Het is teleurstellend dat dit niet is gebeurd. Bij zijn afscheid hebben we gezegd dat we hem alle goeds wensten. Daaronder verstonden we toen niet spelen bij onze concurrent uit Amsterdam. Dat schuurt natuurlijk altijd en ligt gevoelig. Maar we leven in een vrij land", benadrukt Timmermans.

Ajax wil Ihattaren met een optie tot koop huren van Juventus. De middenvelder tekende afgelopen zomer een contract tot de zomer van 2025 in Turijn. FC Utrecht is lang bezig geweest om Ihattaren binnen te halen, maar lijkt mis te grijpen. 

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)