Karlsson wekte de woede van Slot op eerste AZ-training: 'Hij ging flink tekeer'

20 januari om 19:51

Jesper Karlsson kan zich zijn eerste trainingen bij AZ nog goed herinneren. Hij kreeg te maken met Arne Slot, die niet gediend was van de hoogstandjes die de Zweedse aanvaller meteen wilde laten zien.

Karlsson besloot na zijn overstap van Elfsborg naar AZ om niet de kat uit de boom te kijken, maar zich meteen te laten zien op de training. "Arne Slot was woest toen ik tijdens mijn tweede training bij AZ een pass achter mijn standbeen langs gaf", vertelt de 23-jarige aanvaller in gesprek met Voetbal International. "Een rabona, die helaas mislukte. Slot legde de training stil en ging flink tekeer tegen me."

Daar had de Zweedse vleugelspeler, die onlangs zijn contract in Alkmaar verlengde tot medio 2026, maling aan. "Hij deed het waar iedereen bij was en ik begreep er niks van, want voor mij was het een hele normale actie. Ondanks die uitbarsting deed ik het een paar dagen later dus weer en die rabona was wél goed. Maar de trainer vond het nog steeds niks. Ik denk dat hij even aan me moest wennen."