Fati in tranen van het veld: Barça mogelijk weer twee maanden zonder aanvaller

21 januari om 07:42

Pech blijft Ansu Fati dit seizoen achtervolgen. De negentienjarige aanvaller van FC Barcelona is tijdens het Copa del Rey-duel met Athletic Bilbao weer geblesseerd geraakt, zo maken de Catalanen bekend.

Fati kwam donderdag een halfuur voor tijd binnen de lijnen, maar hij moest zich in de verlenging alweer laten wisselen. De Spaanse international had last van zijn hamstring en verliet in tranen het veld. Barça meldde na afloop dat hij inderdaad een hamstringblessure heeft opgelopen, maar dat verder onderzoek nodig is om de exacte ernst te bepalen. Spaanse media weten echter dat Fati opnieuw enige tijd moet toekijken. Zijn herstel duurt vermoedelijk vier tot zes weken, meldt Diario SPORT. Mundo Deportivo houdt zelfs rekening met een absentie van twee maanden.

Het is een nieuwe tegenslag voor Fati. Hij stond van november 2020 tot eind september 2021 al aan de kant met een zware knieblessure. Eind oktober kreeg de linksbuiten opnieuw korte tijd last van het gewricht en begin november liep hij tegen Celta de Vigo een hamstringblessure op. Fati maakte pas vorige week in El Clásico tegen Real Madrid zijn rentree, maar nu heeft het noodlot dus weer toegeslagen.