'Zaakwaarnemerswissel bemoeilijkt transfermogelijkheden van Van de Beek'

'Zaakwaarnemerswissel bemoeilijkt transfermogelijkheden van Van de Beek'

21 januari - 09:50 Laatste update: 10:09
Premier League 27 Reacties

De transfersituatie van Donny van de Beek bij Manchester United is een lastige. Niet alleen omdat de middenvelder zelf graag wil vertrekken en de club dat liever niet heeft, maar ook omdat de zaakwaarnemerswissel van Van de Beek hem nu tegenwerkt.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. In de afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan een wintertransfer van de voormalig Ajacied en werd er gesproken met Borussia Dortmund, Newcastle United, Everton en Wolverhampton Wanderers. Of het rond komt, valt echter nog te bezien en dat komt door de situatie rond de zaakwaarnemers van Van de Beek.

De middenvelder uit Nijkerkerveen vertrok na de zomer bij Guido Albers en vond een  nieuwe agent in de persoon van Ali Dursun, die ook spelers als Frenkie de Jong en Victor Lindelöf begeleidt. Het contract van Van de Beek bij Albers loopt echter nog tot 1 juli door en dat betekent dat een eventuele commissie bij een transfer tot die tijd naar zijn oude zaakwaarnemer zal gaan.

Dursun en zijn bureau verdienen tot komende zomer dus geen cent aan een eventuele transfer van Van de Beek, maar zij zoeken wel de markt af. Voor Man United is Albers ook nog altijd de officiële zaakwaarnemer van de middenvelder en dus levert dat een complexe situatie op. Het contract bij de oude agent verscheuren is geprobeerd, maar leverde nog niets op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s