'Je kunt niet zeggen dat slordige Daramy echt op de deur klopt bij Ajax'

21 januari om 11:23

Mohamed Daramy kwam afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro over van FC Kopenhagen, maar kan nog niet aan de verwachtingen voldoen bij Ajax. Marciano Vink en Arnold Bruggink vinden het veelzeggend dat de twintigjarige Deen invaller was in het bekerduel met Excelsior Maassluis (9-0).

"Dat zegt best wel heel wat, dat Van Axel Dongen de voorkeur kreeg", reageert Vink bij ESPN. "Hij is nog erg jong en moet echt nog zijn weg vinden bij Ajax. Er zijn momenten dat je echt wel kunt zien dat hij wat in zijn mars heeft. Hij heeft snelheid en een redelijk goede dribbel, maar er zitten best nog veel slordigheden in. In zijn dribbel, zijn passing, in het afwerken. Er zijn te veel slordigheden om te zeggen dat hij echt op de deur klopt."

Arnold Bruggink verbaast zich over het prijskaartje van Daramy, die twee keer scoorde donderdag. "Dat is waar Ajax altijd mee zit, hij moet echt beter zijn dan de eigen jeugd. Die jongens schrikken er niet heel erg van als ze hem zien spelen, denk ik."

Vink haalt aan dat Daramy niet de eerste keus was van Ajax afgelopen zomer. "Ze hadden hun pijlen gericht op Kamaldeen Sulemana, maar dat ging niet door. Ik denk dat Daramy als tweede of derde op het lijstje stond en ze hebben genoegen genomen met iets minder talent."