'Recorddeal voor Feyenoord: Britse sponsor pompt 50 miljoen euro in de club'

21 januari om 12:08
Laatste update: 21 januari om 12:57

Feyenoord staat voor de grootste sponsordeal in de clubhistorie. De Rotterdammers gaan in zee met het Britse sportkledingmerk Castore, dat daar vijftig miljoen euro voor betaalt. Dat meldt De Telegraaf.

Castore zal vanaf 2023 het stokje overnemen van Adidas en tekent een contract tot medio 2029. Dat komt neer op een bedrag van zo'n acht miljoen per seizoen. Voor Feyenoord is dat een flinke financiële opsteker. Het Britse bedrijf wordt zelfs groter dan de huidige hoofdsponsor Europarcs, weet de krant. Europarcs maakt jaarlijks vijf miljoen euro over naar De Kuip, al loopt dat bedrag door bonussen op tot 5,5 miljoen.

Feyenoord timmert commercieel flink aan de weg. Eerder sloot het al deals met partijen als Toto en JEX. Castore werd in 2015 opgericht en is in de Premier League al sponsor van Newcastle United en in de Schotse Premiership van Rangers FC. Het bedrijf richt zich op grote volksclubs met een loyale achterban.

Feyenoord zit al jaren krap bij kas, maar daar lijkt langzaam verandering in te kunnen komen. De Nederlandse topclub zou ook akkoord zijn met investeerders.