Perez houdt Veerman Larsson-spiegel voor: 'Maar kan gouden zet PSV zijn'

Perez houdt Veerman Larsson-spiegel voor: 'Maar kan gouden zet PSV zijn'

Kenneth Perez is erg benieuwd hoe Joey Veerman het gaat doen bij PSV. De Deense analist sluit niet uit dat de Eindhovenaren een gouden zet hebben gedaan met de 23-jarige spelmaker.

"Vooropgesteld: ik vind Joey Veerman een heel goede speler. Voor Heerenveen. Nu moet blijken of hij dat ook kan en durft te zijn bij PSV", zegt Perez tegen Voetbal International. "Hij heeft nog nooit meegedaan in een titelstrijd en presteren in de subtop is heel wat anders dan presteren bij een topclub. Sam Larsson is wat dat betreft het ideale voorbeeld: bij Heerenveen was het circus, maar bij Feyenoord gaf hij steeds een tikkie breed en was hij geen schim van Samba Sam."

Volgens Perez moet Veerman ook bij PSV de ballen durven op te eisen. Of hij een game-changer wordt in de titelstrijd, durft de oud-speler van AZ, Ajax en PSV echter nog niet te zeggen. "Ik begrijp dat PSV hem heeft gehaald, hij is een ander type speler dan dat ze al hebben, maar ik zie hem vooral als een wildcard. Het kan een gouden zet blijken, maar het kan ook zijn dat we over een tijdje vragen: Waar is de Veerman van Heerenveen gebleven?"

Ook Ronald de Boer durft niet te zeggen of de Volendammer het veschil maakt in de titelstrijd. "Voetballend is hij natuurlijk erg sterk. Er worden echter in de top ook andere dingen gevraagd. Er zijn ook een hoop jongetjes die beter kunnen voetballen dan Edson Álvarez en Sangaré; toch zijn zij ontzettend belangrijk voor Ajax en PSV. Ik hoop dat het lukt voor Joey bij PSV, want ik ben echt gek van hem. Het gevoel is meer positief dan negatief."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s