Ten Hag gaat niet in op Ajax-geruchten: 'Ik wil graag bij dat antwoord blijven'

Ten Hag gaat niet in op Ajax-geruchten: 'Ik wil graag bij dat antwoord blijven'

Erik ten Hag biedt zijn spelers duidelijkheid en een structuur waarin ze uit kunnen blinken. De trainer van Ajax denkt dat hij daarmee ook 'moeilijke jongens' in zijn selectie weet te raken.

De vraag werd gesteld nadat er op een persconferentie nogmaals geïnformeerd werd naar de eventuele komst van Mohamed Ihattaren naar Ajax. Daar wilde Ten Hag niet op ingaan. "Dat heb ik afgelopen woensdag ook tegen jouw collega gezegd. Zij zaagde me helemaal doormidden, maar ik blijf bij hetzelfde antwoord."

De Tukker wilde wel duiding geven over hoe hij met zijn spelers omgaat en wat dat betekent voor 'lastige jongens', zoals in de vraagstelling werd geopperd. "Het gaat om duidelijkheid", liet de oefenmeester weten. "Je moet een structuur van werken hebben waar ze houvast aan hebben."

In het verleden bloeiden spelers als Zakaria Labyad, Quincy Promes en Hakim Ziyech op onder Ten Hag, die ook veel terugvraagt van zijn spelers. "Je spelers moeten volgens bepaalde normen en waarden leven en leveren. Dan kunnen spelers die goed zijn, inzicht hebben en talent hebben zich ook verder ontwikkelen. Dan gaan ze ook de juiste stappen zetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s