LIVE: Ajax wint topper van PSV na spetterende tweede helft (gesloten)

LIVE: Ajax wint topper van PSV na spetterende tweede helft (gesloten)

23 januari - 16:30 Laatste update: 16:31
Eredivisie 1033 Reacties

We zijn pas twintig speelrondes onderweg, maar de titelrace zou zomaar eens beslist kunnen worden op 23 januari: loopt PSV uit naar vier punten, blijft het verschil met Ajax één punt of springen de Amsterdammers over de koloper heen? VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens deze kraker, die het seizoen van beide clubs kan maken of breken.

Beide teams troffen elkaar dit seizoen al twee keer in Amsterdam en beide edities leverden genoeg gespreksstof op. PSV won de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal met 0-4, maar Ajax nam twee maanden later revanche met een 5-0 zege in competitieverband. Toch gingen de Eindhovenaren met één punt voorsprong de winterstop in.

Voor de laatste PSV-zege in competitieverband moeten we terug naar 23 september 2018, toen het 3-0 werd in het Philips Stadion. Vorig seizoen leek het opnieuw te gebeuren, maar Dusan Tadic hielp Ajax vanaf de penaltystip alsnog aan een 1-1 gelijkspel. Het bleek achteraf gezien een Vorentscheidung in de titelrace: Ajax hield PSV op zeven punten en sloot de competitie af met een voorsprong van zestien punten. Dit seizoen belooft de titelrace dus een stuk spannender te worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s