'Football Manager-spelers opgelet: River Plate-spits (21) op weg naar Man City'

21 januari om 19:38
Laatste update: 21 januari om 19:53

Julián Álvarez is hard op weg om de opvolger van Sergio Agüero te worden bij Manchester City. De 21-jarige aanvaller van River Plate zet naar verluidt binnen een aantal dagen zijn handtekening onder een contract bij The Citizens.

Met dat nieuws pakken verschillende Engelse en Argentijnse media én transferexpert Fabrizio Romano uit. Álvarez kende in 2021 een stormachtig jaar bij River Plate, waarin hij achttien keer tot scoren kwam en acht assists afleverde. Dat was genoeg voor de topscorerstitel op het hoogste Argentijnse niveau.

Álvarez maakt naar verluidt voor zestien miljoen euro de overstap naar Manchester. Daar kunnen nog de nodige bonussen bij bovenop komen. River Plate hoopt Álvarez in het eerste seizoen terug te kunnen huren van City. Het is niet bekend of de Engelse grootmacht daaraan mee wil werken.

City keek afgelopen zomer al rond, maar wist destijds geen vervanger voor Agüero te vinden. Harry Kane werd in de wandelgangen genoemd, maar de Engelsman speelt nog steeds bij Tottenham Hotspur.