ED: PSV bezig met Phillips (Liverpool), prijskaartje van twaalf miljoen euro

22 januari om 00:00
Laatste update: 22 januari om 00:09

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe verdediger uitgekomen bij Liverpool, meldt het Eindhovens Dagblad op de late vrijdagavond. Het prijskaartje van twaalf miljoen voor Nathaniel Phillips is de winterkampioen van Nederland vooralsnog te gortig, maar het ED sluit niet uit dat het later alsnog van een transfer komt.

De Eindhovenaren hebben concurrentie van Premier League-clubs West Ham United en Watford, meldt het ED. Voor PSV is een transfer alleen haalbaar als Liverpool instemt met een huurconstructie. Volgens het ED is het nog steeds mogelijk dat de houding van The Reds tegen het einde van de maand nog verandert.

PSV kijkt al langere tijd met een schuin oog naar een extra verdediger, aangezien het André Ramalho de komende tijd moet missen. Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer (beiden Vitesse) en Anel Ahmedhodzic werden aan PSV gelinkt, maar de nummer één van de Eredivisie drukte niet door.

Phillips zou de vacature eventueel wel kunnen invullen, mits Liverpool dus instemt met een huurconstructie. De 24-jarige verdediger uit Bolton maakte begin 2020 zijn debuut voor The Reds, maakte vorig seizoen meters na het wegvallen van Virgil van Dijk en Joe Gomez, maar komt momenteel weinig aan spelen toe.