Ouders van overleden Gio (4) laten van zich horen: 'Níets van Vloet zelf gehoord'

Ouders van overleden Gio (4) laten van zich horen: 'Níets van Vloet zelf gehoord'

22 januari - 07:00
Eredivisie 0 Reacties

Heracles Almelo bracht vrijdagavond naar buiten dat het Rai Vloet per direct geschorst heeft, nadat de club nieuwe informatie ter beschikking kreeg over het noodlottige ongeval waarbij de middenvelder vorig jaar betrokken was op de A4. Daarbij kwam de vierjarige Gio Roos om het leven. De ouders van Gio doen hun verhaal in De Telegraaf.

"Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel", liet Heracles-directeur Rob Toussaint vrijdagavond via de clubkanalen weten. Volgens Heracles verklaarde Vloet in eerste instantie dat hij zich aan de maximumsnelheid had gehouden en dat hij niet te veel had gedronken. De Telegraaf zag het proces-verbaal in en meldt dat Vloet 203 kilometer per uur zou hebben gereden.

De ouders van Gio, Steffin en Sanne, willen niet langer zwijgen en doen daarom hun verhaal in De Telegraaf. "In een clubvideo zegt Vloet dat hij elke dag met ons meeleeft. Maar tot op heden hebben we níets van hem zelf gehoord", zo laten de ouders weten.

Het besluit van Heracles om Vloet na zijn rentree tegen NEC weer buiten de wedstrijdselectie te laten, kan op begrip rekenen van de ouders. "Uit respect naar Gio en ons, de nabestaanden, lijkt ons dat heel gewoon. Wacht tenminste het strafproces af. We willen de mensen en de supporters bedanken die hiervoor hebben gezorgd."

Slachtofferrol
De ouders van Gio vinden het onbegrijpelijk dat Vloet in de video die verspreid werd via de clubkanalen van Heracles een slachtofferrol aanneemt. "Alsof het voor hém heel erg is. Maar wij hebben ons kindje verloren. Ook wij zijn bij dat ongeluk lichamelijk gewond geraakt. En wij staan op de wachtlijst voor psychologische hulp."

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s