Marca: Real ziet in 'puur talent' Gravenberch mogelijke Casemiro-vervanger

22 januari om 07:16

Ryan Gravenberch (19) staat nadrukkelijk vermeld op de lijstjes van Real Madrid. De Koninklijke gaat na dit seizoen op zoek naar een 'natuurlijke vervanger' van Casemiro. Gravenberch wordt gezien als een groot talent, maar Real ziet AS Monaco-speler Aurélien Tchouaméni (21) vooralsnog als een betere optie.

Dat meldt Marca, dat normaal gesproken dicht op het vuur zit bij Real. Het nieuws uit Madrid komt niet als een verrassing. De naam van Gravenberch, 'het nieuwste talent uit de stal van Mino Raiola', werd al vaker genoemd binnen de Spaanse grootmacht.

Het feit dat het contract van Gravenberch in de zomer van 2023 afloopt en er vooralsnog geen overeenstemming is bereikt met Ajax over een nieuwe verbintenis, zorgt ervoor dat de middenvelder bij veel Europese topclubs wordt gezien als een interessante optie. Marca stelt dat Real hem ziet als een 'puur talent', maar de club uit de Spaanse hoofdstad denkt dat Gravenberch eerst voor een tussenstap kiest.

De Nederlander is daarom niet de eerste keuze van De Koninklijke in de zomerse transferperiode. Tchouaméni maakt dit seizoen een voortreffelijke indruk bij Monaco als controlerende middenvelder, die niet bang is om ook aanvallend het verschil te maken. Naast Tchouaméni staan ook Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) op de shortlist van Real.