'Porto is het zat: verdediger op transferlijst vanwege onzekerheid over leeftijd'

'Porto is het zat: verdediger op transferlijst vanwege onzekerheid over leeftijd'

22 januari - 09:36 Laatste update: 10:10
Primeira Liga 28 Reacties

Aan de samenwerking tussen FC Porto en Chancel Mbemba komt na dit seizoen een einde. De Portugese topclub is niet ontevreden over de verdediger, maar vertrouwt de geboortegegevens van de voorstopper niet.

Het contract van Mbemba loopt na dit seizoen af en Porto gaat zijn verbintenis niet verlengen. Op sportieve gronden had het dat wel willen doen, maar de club heeft twijfels over de geboortegegevens van Mbemba, zo stelt de Portugese krant CM.

Bij zijn eerste twee clubs in Congo werd een geboortedatum van 8 augustus 1988 op papier gezet. Toen Mbemba naar Anderlecht verkaste, stond er opeens 8 augustus 1994 op de papieren. Om het nog wat ingewikkelder te maken stond de geboortedatum van Mbemba bij de nationale ploeg van Congo op 30 november 1991.

Porto verwacht dat Mbemba 27 jaar oud is, maar mocht de geboortedatum die geregistreerd stond bij zijn eerste twee clubs in Congo kloppen, dan is hij 33. Volgens CM is Porto de onzekerheid zat: de verdediger mag vertrekken. Naar verluidt zou AC Milan interesse hebben in Mbemba, die tot op heden tot 115 wedstrijden in het shirt van Porto kwam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s