Tagliafico 'met pest in het lijf bij Ajax': 'Hij wil weg, want hij speelt niet'

22 januari om 09:55
Laatste update: 22 januari om 10:24

Nicolás Tagliafico wil in januari vertrekken bij Ajax, maar trainer Erik ten Hag wil de Argentijn liever niet kwijt. De kwestie zorgt voor verdeeldheid binnen de club, aangezien Ajax het geld voor de linksback goed kan gebruiken.

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf laat weten dat er binnen Ajax verschillend wordt gedacht over de Tagliafico-situatie. "Het wordt binnen Ajax bestempeld als een gigantische rotsituatie", vertelt Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Tagliafico is een held binnen de club. Vaak is het zo dat Ajax zegt: als een speler in het verleden trouw is geweest, dan werken we mee aan en transfer. Dat zou afgelopen zomer al gelden bij Tagliafico, uiteraard voor de juiste prijs."

Nu de interesse in de Argentijnse back er is, hoopt de speler zelf op een transfer. "In de winterstop dienen zich verschillende clubs aan. Barcelona wordt zelfs genoemd, Napoli, Olympique Marseille is serieus geweest. Er is best veel interesse, maar Ten Hag zegt terecht: ik ga vechten om hem te behouden. Hij heeft maar zeven verdedigers en wil Tagliafico niet kwijt", aldus Verweij.

Daarmee staat Ten Hag recht tegenover de leiding van de club. "Voor de clubleiding is het waarschijnlijk wel een optie om Tagliafico te verkopen, vanwege de financiële situatie. Ik denk dat het Russische roulette is als je dat doet, maar dat zal Ajax moeten beslissen", stelt Verweij, die opmerkt dat de zaakwaarnemer van Tagliafico afgelopen week in Amsterdam was. "In de gesprekken met de club werd nog maar een keer duidelijk dat Tagliafico met de pest in zijn lijf rondloopt bij Ajax. Hij wil weg, want hij speelt niet."