Harde kern Heracles Almelo zegt vertrouwen in clubleiding per direct op

22 januari om 11:15
Laatste update: 22 januari om 11:42

Heracles Vak '74, de harde kern van Heracles Almelo, heeft het vertrouwen in de clubleiding opgezegd. Dat heeft alles te maken met de situatie rond Rai Vloet, die betrokken is geweest bij een dodelijk ongeluk, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam.

Vloet werd door Heracles weer bij de selectie gehaald en mocht zelfs invallen, maar na nieuwe informatie is hij alsnog geschorst. Vak '74 is met dat besluit tevreden, maar de clubleiding van Heracles krijgt er wel behoorlijk van langs. 

'De club, het bestuur/dagelijkse leiding heeft een totaal verkeerd pad gekozen, ook na inmenging van verschillende, zoals men dat bij de club zo mooi noemt 'stakeholders'!', zo klinkt het in een statement op Facebook. 'Het bestuur/dagelijkse leiding van Heracles Almelo heeft gefaald! Wij schorten als Vak'74 alle betrekking met de club per direct op en wensen ons niet te indentificeren met dit beleid!'

 

Supporter Rob Letteboer doet er in gesprek met TC/Tubantia nog een schepje bovenop. "De huidige directie en het huidige bestuur is een schande voor de club. Aftreden en nooit meer meer in ons stadion komen, is de enige optie."

Björn Wind, een andere supporter, deelt die mening. Dat Heracles Vloet alsnog heeft geschorst, bevestigt volgens hem dat de clubleiding ernaast zat. "Wat er richting die ouders is gebeurd en het totale gebrek aan invoelingsvermogen, is echt een schande voor de club die je niet zo maar even wegpoetst."